top of page

Tietopaketti rekrytointia ja työllistymistä tukevista palveluista

Tästä osiosta löydät ajankohtaista tietoa tukipalveluista, kuten rahallisesta tuesta, työolosuhteiden järjestelytuesta, työajan joustojen tukemisesta ja erilaisista mukautuksista.

Tukipalvelut: About
Standing Meeting
Employees-with-autism-bring-benefits-and-challenges-to-the-workplace-1030x643_edited.jpg

Esteetön rekrytointi

Esteettömyys rekrytoinnissa koostuu lukuisista suhteellisen pienistä, mutta sitäkin merkittävämmistä asioista. Oikeanlaisilla menetelmillä teet rekrytointiprosessista - ja hakijalle työnhakukokemuksesta - mahdollisimman sujuvan.


Tutustu täältä Ratko-menetelmään, jossa työtehtävä muokataan hakijalle sopivaksi.


Arvioinnissa voidaan käyttää IMBA- tai Melba-menetelmiä, joiden avulla tehdään yksilölle taito- ja vaativuusprofiili tiettyyn työtehtävään. Näin tunnistetaan kandidaatin ja työtehtävän yhteensopivuus.

Palkkatuki

Työnantajana sinulla on mahdollisuus hakea palkkatukea, jonka avulla työntekijä tuo mukanaan myös jopa ison osan palkastaan. TE-toimistot ja työllisyyden kuntakokeiluun kuuluva kunta osallistuvat työttömän työnhakijan palkkakustannuksiin.

 

Katso TE-toimiston sivuilta, voitko saada työnantajana palkkatukea:

palkkatukilappu-470x333.jpg
Untitled-design-40-1024x493.png

Työolosuhteiden järjestelytuki

Voit hakea työolosuhteiden järjestelytukea työhön palkattavalle henkilölle, mikäli henkilön vamma tai sairaus sitä edellyttää.

 

Lue tarkemmin TE-toimiston sivuilta, miten ja missä tapauksissa voit hakea tukea.

Työkokeilu

Työkokeilulla voit tarjota mahdollisuuden työhakijalle tutustua ammattiin tai työympäristöön. Työkokeilu ei ole kuitenkaan työsuhde, vaan työn tekemisen ajalta työkokeiluun osallistuva saa työttömyysetuutta.

 

Työkokeilun hyötynä on, että voit tutustua työntekijäehdokkaaseen (työkokeilijaan) ja voit myös rekrytoida henkilön töihin kokeilun jälkeen.

 

Lue lisää TE-toimiston sivulta työkokeilusta.

Screenshot 2021-10-27 225410.png
Tukipalvelut: Projects
bottom of page